zondag 27 januari 2013

50books - vraag 3

Wat is jouw favoriete plek om een boek te lezen?

Mijn favoriete plek om te lezen... Ik heb verschillende favoriete plekken. In dat ene hoekje van de bank, terwijl de openhaard brandt en er een glas wijn binnen handbereik staat. Op het voorbalkon in het ochtendzonnetje, in de achtertuin in de middagzon, of op het achterbalkon bij ondergaande zon. Maar ook tijdens de vakantie. De auto zakt bijna door de assen heen, zoveel boeken gaan mee, naar onze vaste stek in Frankrijk. Daar lees ik in de tuin aan de oever van de eeuwig langsstromende Garonne, bij de vuurplaats, bij het hek waar de oprit overgaat in de tuin, of op het terras bij Le Commerce. Ook hier speelt de zon een belangrijke mee-lees-rol.
Momenteel lees ik...

info
... een boek dat ik 's morgens vroeg lees, net nadat ik mijn ochtendpagina's schrijf. Het huis is dan nog stil, de kachel brandt zelfs niet eens. Dik aangekleed mét een dekentje om mij heen lees ik enkele bladzijden. Een uurtje, als mijn dagplanning het toestaat.

Boeken, ik spaar ze op. Maak stapeltjes die gedurende de tijd voor de vakantie van hoogte veranderen en van samenstelling wisselen. Er is een stapel Zeker-Mee en een stapeltje Misschien-Ook-Mee. De beide stapeltjes worden soms aangebroken omdat ik echt niet meer wachten kan dat ene boek te lezen.

#50books is een initiatief van Peter Pellenaars. 50 weken lang zal hij op zondag een vraag stellen die betrekking heeft op boeken, lezen, omstandigheden etc. De blogs die daarover geschreven worden, verzamelt hij op zijn blog.
Ook een 50books-vraag beantwoorden? Lees hier meer.

1 opmerking:

  1. Ja ik zie het al, jij bent een echte wat zeg ik, een rasechte boekenwurm die zelfs in de ochtend kou leest en schrijft in een dekentje.TOP

    BeantwoordenVerwijderen