zondag 10 maart 2013

50 books - vraag 9

Hoe kom jij aan je boeken?

Er zijn verschillende manieren om aan boeken te komen. De bibliotheek, de boekwinkel, de supermarkt, het internet, cadeau krijgen, lenen, erven...


Ik koos ervoor de boeken die ik wilde lezen, eerst zelf te kopen. Lenen doe ik bij hoge uitzondering. Dan voel ik de hete adem in mijn nek van de eigenaar die vindt dat ik wel heel lang over een boek doe "Heb je het nog niet uit? Wat? Nog niet eens begonnen?" en "Ik neem het weer mee terug want ik wil het zelf nog eens lezen"... Hoeveel geleende boeken heb ik niet gelezen weer teruggegeven aan de eigenaar? Of het gebeurt dat ik een boek lees en al tijdens het lezen denk 'dat boek wil ik in de kast, dan kan ik het nog eens lezen'. Dat nog eens lezen, valt heel erg tegen.

Ruimte gebrek is het volgende probleem (voor zover het een probleem is). Hoe kom jij aan je boeken?, wordt nu: Hoe kom jij van je boeken af?
Via het internet vinden sinds januari van dit jaar al een paar boeken nieuwe boekenkasten waar ze weer keurig in het gelid opgesteld worden.

Mijn boeken koop ik toch het aller-allerliefste via mijn favoriete boekwinkel. Daar voel ik het boek, zie ik de omslag, het lettertype, ruik ik stiekem even (als niemand kijkt).

Linnaeus Boekhandel Amsterdam-Watergraafsmeer
My place to be
Kortom: Ik koop ze - voorlopig nog - zelf en ben nu zover dat ik ze na het lezen weer te koop aanbied.


#50books is een initiatief van Peter Pellenaars. 50 weken lang zal hij op zondag een vraag stellen die betrekking heeft op boeken, lezen, omstandigheden etc. De blogs die daarover geschreven worden, verzamelt hij op zijn blog. Ook een 50books-vraag beantwoorden? Lees hier meer.

4 opmerkingen:

  1. Dat lijkt op wat ik doe! Boeken MOET ik hebben. Maar op een gegeven moment dan moeten er ruimte. Moeten er meters weg. Dan kies ik een thema, dat weg mag. Of ik dun wat thema's. En ik geef meer weg dan ik verkoop...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tegenwoordig is het kopen met de rem erop. Waar laat ik het?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. boeken zijn vensters naar andere werelden het is heerlijk ze te bezitten ....leuk blogje hierover Veertje.

    BeantwoordenVerwijderen