donderdag 6 december 2012

Over eten en drinken

Het werd wel weer eens tijd voor een gezamelijke maaltijd. Met vrienden of familie. Zodra de keuze is gemaakt wie er dit keer deelnemen aan de maaltijd, gaan de uitnodigingen de deur uit. Dát op zich is al een happening. Als het hier stopt, hebben we al veel pret gehad.

Wachtend op de acceptatie en de toezegging samen de maaltijd voor te bereiden, worden er al recepten doorgespit, plannen gemaakt, alvast met een mooi voorstel te komen. Met de zekerheid dat het allemaal anders gaat worden.
Dan is het tijd voor de eerste bijeenkomst. Met maximaal 6 personen worden wensen besproken en tegelijkertijd herinneringen opgehaald. En als er dan eindelijk een menu is - op papier - wordt er een boodschappenlijst samengesteld en de taken verdeeld.
Ook hier weer: als het hier stopt, hebben we in iedergeval een leuke tijd gehad.

De dag van bereiding is een verhaal apart. Dan worden de taken opnieuw verdeeld, de mannen de keuken in, de vrouwen de keuken uit, die hoeven 'niets' te doen. Misschien de tafel dekken? Of 'bloemen halen. Er zijn geen bloemen'. Of 'zorgen dat de hapjes voor bij de aperitief klaar staan. Staat de wijn al koud?' 'Nee, gaan jullie nou de keuken uit, jullie hoeven alleen maar aan te schuiven...'

Dan komt het leukste. Terwijl ik in de huiskamer wacht tot we mogen verschijnen, tot we mogen aanschuiven, hoor ik van alles rammelen en rinkelen. Ik zoek de muziek uit die we die avond gaan draaien. Er gaat van alles door mijn handen. Veel Italiaans en Frans. Met als sluitstuk aan het eind van deze topavond ...

254 Gé Reinders - BloasmuziekEn dan heb ik het nog niet eens over het eten en drinken zelf gehad...


Voor meer verhalen "over eten en drinken" of voor informatie over de Profeet en de muziek ga je naar Heldinne's Reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten