zaterdag 25 februari 2012

Kolibrie #2












Op een dag verzamelde de Hiërarchie van de Vogels zich in de weide. Iedereen was aanwezig: Torenvalk, Valk, Uil, Condor en Havik. Condor vertelde de andere vogels dat hij een grote vlucht had gemaakt, de grootste, hoogste, en verste vlucht die een vogel ooit had gemaakt, en dat hij helemaal bij de poorten van de bovenwereld was aangekomen. Op dat moment kwam Kolibrie langs gevlogen, die zei: "Dat is waar, broeder Condor, maar ik ben voorbij de poorten gegaan, naar de troon van God in het midden van hanaq pacha."
Met de andere vogels als getuige, sloten Condor en Kolibrie een weddenschap af: beide vogels beweerden dat ze naar het middelpunt van de hanaq pacha konden vliegen.

Op de dag dat de vlucht zou plaats vinden, verscheen alleen Condor. Alle vogels waren samengekomen om getuige te zijn van de weddenschap en ze wachtten, maar Kolibrie was nergens te zien. "Een weddenschap is een weddenschap," zeiden de andere vogels tegen Condor, en hoewel hij nu alleen was, vonden ze dat Condor toch moest proberen naar het middelpunt van hanaq pacha te vliegen.

Condor hief zijn grote vleugels en vloog naar de rand van de hanaq pacha. Toen hij even stopte om te rusten, kwam Kolibrie uit zijn vleugels vandaan en vloog naar de troon van God.

Dit verhaal komt uit 'De Terugkeer van de Inca' van Elizabeth B. Jenkins

De terugkeer van de inca

Toevoeging op dit verhaal: We kunnen alles leren door naar de natuur te kijken. We zien dat de Condor één van de grootste en sterkste vliegers is, maar om de troon van God te bereiken, moet je beschikken, over de intelligentie en ongeëvenaarde vreugde van Kolibrie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten